Monday, May 26, 2008

KESÄÄ ODOTELLESSA


Viime kerrasta onkin aikaa. Ei ole yksinkertaisesti vaan tapahtunut mitään painokelpoista viime aikoina. Toukokuu on mennyt nopeasti työharjoittelun ja opinnäytetyön parissa. Harjoittelu on kohta puolivälissä ja mukavaa on ollut. Normaali elämänrytmi töissä käyden on minulle verrattain uusi kokemus ja opetteluahan se on vielä ollutkin. Elämänmuutos on ollut valtava, mutta suremmilta ongelmilta sen suhteen olen kuitenkin välttynyt. Ajoittain olen jopa nauttinut siitä, että saan kohdistaa energiani johonkin muuhun kuin fyysisiin ponnisteluihin ja niiden miettimiseen. En ole vielä ainakaan katunut hetkeäkään ammattimaisen urheilun lopettamista. Olen harjoitellut lähes päivittäin ja nauttinut siitä, että mikäli sportti ei maistu, voi hyvällä omallatunnolla jäädä kotiin syömään karkkia tai maistelemaan viinejä. Harjoitusmuotoina olen viimeaikoina käyttänyt maantiepyörää, kehonrakennusta ja pelejä. Venytellytkin olen kerran kun oli vähän niinkuin pakko. Näillä näkymin näyttäisi siltä, että motivaatiota harjoitteluun löytyy sen verran, että ensi talvena voisi olla mahdollista jopa kilpailla maastohiihdossa? Kesällä aion osallistua ainakin Joutosprinttiin Joutsan joutopäivillä. Kesä on muutenkin kohtuullisen kiireinen, koska olen alkanut kouluttautua valmennuspuolella ja minut on nimitetty jopa Suomen hiihtoliiton yhdistetyn junioriryhmän yhdeksi valmentajaksi. Kesä- ja elokuussa osallistun myös Mustin ja Piken hiihtokoulun organisaatioon Vuokatissa. Viime kesänä sain kunnian toimia ohjaajana kyseisellä leirillä työharjoitteluni puitteissa ja oli mukavaa tulla kutsutksi paikalle tänäkin kesänä. Muita kesän tapahtumia omalta osaltani ovat junioriryhmän leirit, S/T cup Lahdessa, mäkikarnevaalit Vuokatissa, Lieksan vaskiviikot, joutsan joutopäivät, Neste ralli ja Jyväskylä rock festival. Näin ollen tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vapaana olisi huimat kaksi viikonloppua heinäkuun alussa! Mutta eiköhän nuokin viikonloput saada vielä toiminnantäyteisiksi.

Suomen Mäkihyppy ja yhdistetty saivat taannoin uudet päävalmentajat. Sain viikonloppuna valmentajakoulutuksesa kunnian tavata miehet ja kuulla joukkueiden tulevaisuudensuunnitelmista. Hyvältä nyttää, ei voi muuta sanoa. Toivotankin uusille päävalmentajille ja sekä mäkihypyn että yhdistetyn joukkueille hyvää kesää ja iloista mieltä tuleviin haasteisin. Mäkihypyn ja yhdistetyn budjetista leikattiin juuri naurettavat 400 000 euroa, joten junioritoiminta lienee hiihtoliiton osalta jäissä ja mahdolliset tukieurot ryhmien omien managereiden harteilla. Toivon kuitenkin, että junnutkin pääsisivät leireilemään ja kehittymään tänä kesänä. Oma valmentajan urani käynnistyy siis yhdistetyn junioriryhmän sekä Jyväskylän Hiihtoseuran puikoissa, oman työn ohessa. Tulevaisuus näyttää, kuinka pitkälle rahkeet ja kiinnostus riittävät valmennuskuvioissa. Työharjoitteluni loppuu heinäkuun puolessavälissä ja siitä eteenpäin suunnitelmat ovat vielä auki. Mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja haasteita lienee kuitenkin tulossa ja niistä lisää syksymmällä.

Perjantaina on muuten Kotiteollisuuden keikka Kuopion Henry´s pubissa ja minä olen ainakin kärppänä paikalla, silläkin uhalla että reissu saattaa venähtää koko viikonlopun mittaiseksi? So not...

No comments: