Thursday, April 17, 2008

MITÄS NYT?Noniin, kausi on taas kärvistelty ja kypärää on hakattu seinään oikein urakalla. Parin kuukauden luova kilpailutauko ja etelänleiri näkyi SM-kisoissa selvästi. Mäkiosuudella se näkyi epävarmuutena, itseluottamuksen puutteena, turhautumisena, välinpitämättömyytenä, jäykkyytenä ja lyhyinä hyppyinä. Hiihto-osuudella harjoitustausta näkyi taasen suksien testaamisen osaamattomuutena, hapotuksena, luovuttamisena, vitutuksena sekä vaivalloisena etenemisenä. Yhtä kaikki, siitäkin selvittiin ja eihän tuo nyt ihan turha reissu ollut. SM-alusviikolla tuli parisprintissä SM-hopeaa Palokan Sputnikin kanssa ja Lauantaina kisojen jäkeen järjestetyt Ögön kolmekymppiset olivat meiningiltään ja puitteiltaan huikeat!

Eikä siinä vielä kaikki; heti seuravan viikon alussa pitikin jo ruveta järkkäilemään minarikuppia joka oli määrätty ajettavaksi seuraavana viikonloppuna. Keskiviikkona iskin käteni paskaan ja starttasin huimaan ylämäkisprinttiin Jyväskylän Laajavuoressa. Aika-ajon jälkeen kiivettiin formulalähdöllä kansanrinteen päälle. Eka ylhäällä voitti. Nooh, odotukset olivat kovat ja sommittelin palkintonavigaattoria jo galantin komentokeskukseen. Mitä vielä, eihän tällaisella treenillä paljon navigaattoreita pokkailla. Jonossa mentiin nätisti ylös, mutta vauhti pysyi koko ajan samana riippumatta menohaluista. Kuudes sija ja nimi lehteen, tosin otsikolla "Kuisma lopettaa aktiiviuransa". Minarikuppi otti tänä vuonna taas askeleen eteenpäin ja homma toimi. Seuraukset on nähtävillä urheilukanavalla 20.4. klo 21.15. Riihivuori osoittautui loistavaksi paikaksi järjestää kisat ja oheishämmingit. Rock-bileissä oliven lisäksi lavalle kipusi legendaarisia biisejä esittänyt Vili sekä yhden biisin voimalla nouseva tähti Sakari Ström.

Eikä siinäkään vielä kaikki; kun minarikupista oli selvitty, olikin sitten nousukuntosprintin vuoro. Tällä kertaa tajusin pysytellä toppahousuissani ja äijäillä kuvaushommissa. Toisessa kädessä videokamera ja toisessa jääkylmä Carlsberg! Toimi, muttei tuntunut kovin sporttiselta... Hyvät bileet jokatapauksessa! Kiitokset nousukunnolle vaivannäöstä! "Nousiskin" räjähtää tapahtumana pikkuhiljaa käsiin, koska osanottajamäärä oli ennätyksellinen ja ensimmäistä kertaa koskaan ajettiin myös naisten sarja, joka oli kerännyt rohkeimmat vinopipotytöt lähtöviivalle -> KUNNIOITAN! Siitä olikin sitten luonnollista siirtyä liskojen ja peikkojen saattelemana opintielle. Tekemistä riittää seuraaville kuukausille, koska samaan aikaan työstetään opinnytetyötä, työharjoittelua sekä kaiken maailman "nyt tai ei koskaan"-opintoja.

Olen pohdinnoissani tullut siihen tulokseen että motivaationi rippeet yhdistetyn puolella taitavat olla valuneet Klingenthalin ja Chaux-Neuven vesisohjoihin. Täten siis lopetan naurettavan pyristelemisen B-cupissa ja menen oikeisiin töihin! Jatkan tavoitteellista urheilemista maastohiihdossa. Lisäksi ilmoitan tuleviksi harrastuksikseni maasto- ja maantiepyöräilyn, golfin, tenniksen, musisoinnin ja kehonrakennuksen. Niin ja tietenkin poketuksen ;)LOL! Suunnitelmia on myös valmennusrintamalla ja tuo asia yhdistäneekin minut jatkossakin yhdistetyn kuninkaalliseen vartiostoon.

Helppoa ei tule olemaan, sen olen jo nyt saanut kokea. Ajatus siitä, ettei enää tarvitse pelätä, palella ja murjottaa maailman kuppasimmissa kylissä ja niiden "urheilustadiodeilla", tuntuu vielä tässä vaiheessa vieraalta. Uskon kuitenkin että päästessäni normaalin elämän (jota en ole koskaan kokeillut) makuun, saatan viihtyä osassani ihan tyydyttävästi? Nyt pitää vain pitää kristallipallo kirkkaana, tietokone kuumana ja oluet kylmänä, niin kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu. Jos kuitenkin alatte näkemään minussa huolestuttavia merkkejä kevään ja kesän aikana, antakaa suoraa palautetta tai ohjatkaa hoitoon ;). Poistun nyt painajaisten pariin ja aamulla puhdistuttaman korvani, jotta kuulisin teitä paremmin...

3 comments:

Schnatti said...

Can you please put it in English translation - as a summary ??.... look very nice ...
Greeting Schnatti

Patrick Sebastian said...

I can do that... Very Shortly though: No more Nordic combined skiing.

Silver on doubles sprint on Nationals at Palokka

Lot of beer and fun on Minarikuppi

Lot of studying ahead

Hands burried on shit on uphillsprint. No navigator, but 6th place. And name on a local newspaper 'Kuisma quits Nordic Combined'

That's about it... :D

Schnatti said...

Thank you..

Schnatti