Monday, March 10, 2008

Haamupuheluita ja roskapostia...Koin tänään mielenkiintoisen episodin, kun istuin WC:ssä "lukemassa" Kortepohjalainen-lehteä. Puhelin soi olohuoneen pöydällä ja säntäsin housut kintussa vastaamaan. Sain puhelimen juuri käteeni kun se hiljeni. Tarkistin vastaamattomista puheluista että kyseessä oli numero: 09-85686100. Finderi ei luonnollisestikaan tuntenut kyseistä numeroa, joten latasin numeron googlen hakukenttään ja johan alkoi tapahtua. Sain tuloksia keskustelufoorumeista, joilla keskusteltiin tuosta numerosta tulevista "haamusoitoista". Alkoi pelottaa. Keskusteluissa kävi ilmi ettei kyseistä numeroa ole olemassakaan ja että se soittelee ihmisille ympäri maailmaa. Harva ihmisistä oli ehtinyt vastata puheluun, koska se soi yleensä vain pari kertaa. Jos joku oli ehtinyt vastata, oli puhelu käynyt pidossa ja sen jälkeen katkennut? Joku väitti kuitenkin vastanneensa numeroon ja sieltä oltiin yllätys yllätys kaupiteltu tieteen kuvalehteä ulkomaisella aksentilla??!! Alanumero 09-85686000 numero kuuluu Boston Consulting nimiselle konsulttiyritykselle, joka on kuulemma tehnyt rikosilmoituksen häirikkösoittajasta joka ilmeisesti tietokoneen kautta scannaa puheluita ympäri maailmaa heidän numeronsa kautta? joku oli yrittänyt soittaakin numeroon, mutta numerovalinta oli ollut virheellinen! Huh huh mitä touhua! Truth is out there...

No, ei siinä vielä kaikki. Sain tänään myös mielenkiintoisen sähköpostin Isabelle Zavalalta techdata nimisestä yrityksestä. Viestin aihe meni kutakuinkin näin : I wanted to give someone a sexually transmitted disease (e.g., herpes, AIDS). Viestin sisältö oli lyhyesti ja ytimekkäästi seuraava: "My girlfriend was in awe when she saw how large and long my manhood and grown". Teksti oli linkitetty, mutta kuuliaisena tietosuojasta en toki klikannut linkkiä.

Pelokkaana ja vainoharhaisena sammutan tietokoneeni, pakkaan laukkuun shortsit ja hammasharjan ja pakenen Kanarialle viikoksi. Jos joku kysyy, niin en ole ollut virallisesti täällä päinkään...

3 comments:

Anonymous said...

Juuri äsken sain itsekin samasta numerosta "haamusoiton".

Anonymous said...

09-856 861 00 -numerosta soitettiin eilen ja kaupiteltiin Tieteen Kuvalehteä. Tänään soittivat myös, mutta en viitsinyt vastata.

Veikko Kuopiosta

Anonymous said...

Minä sain tänään kaksi puhelua kyseisestä numerosta, toinen klo 10.30, toinen 12.35. Puheluita on tullut pari aiemminkin. En ole koskaan vastannut, kun ajattelen lehtimyyjäksi. Jos on jotain muuta, laittakoon viestin perään. Eipä ole viestejä tullut... hämärää on!